Grilování na kontaktních grilech

Kontaktní grilování je způsob grilování, při kterém je pokrm v přímém kontaktu s rozpálenou plochou. Grilovací plocha u těchto grilů je tvořena litinovým tálem, litinovou mřížkou nebo jejich kombinací. Grilovací plochu rozpaluje plamen z hořáků umístěných přímo pod grilovacími plotnami a plechovými rozptylovači tepla, které současně zamezují stékání tuku do hořáků.

Nabídka kontaktních grilů Campingaz >

Výhody kontaktních grilů:

  • pohodlná a jednoduchá obsluha, lehce a snadno se uvádí do provozu
  • rychlé grilování - lze grilovat při otevřeném víku i péci při uzavřeném, hořáky jsou regulovatelné a umožňují grilování při vysoké teplotě i pozvolné grilování dle potřeby
  • díky plechovým rozptylovačům tepla nedochází ke stékání tuku do hořáku
  • grily z řady Adelaide mají rozdělenou grilovaní plochu na dvě části - litinový tál a litinový rošt
  • litinový tál je výborný zejména pro grilování drobnějších pokrmů jako např. slanina, zelenina, dále umožní bezproblémovou přípravu sázených vajec či pokrmů z litých těst (např. bramboráky, omelety, lívanečky, placky a další pochoutky)
  • grilování s minimálním použitím tuku
  • snadná manipulace pomocí koleček, stabilní konstrukce
  • levný provoz
  • bezpečné grilování - všechny grily Campingaz splňují bezpečnostní parametry a manipulace s nimi se při správném připojení plynové láhve nemusí nikdo obávat

Nabídka kontaktních grilů Campingaz >

Grily a Grilování