Orientační doba grilování na grilech Weber

VEPŘOVÉ

VepřovéVáha, množstvíZpůsob přípravyČas
Steak ze svíčkové, kotleta cca 2 cm silný Přímé 12–14 min.
Svíčková (bez kosti) 1,5–2,3 kg Nepřímé 1–2 hod.
Žebírka 1,5–1,8 kg Nepřímé 60–90 min.
Steak ze svíčkové 350–450 g Přímé / Nepřímé 25-35 min.
Klobásky velké Přímé 25 min.
Klobásky malé Přímé 10–14 min.

DRŮBEŽ

DrůbežVáha, množstvíZpůsob přípravyČas
KUŘE
Celé kuřecca 1,2 kgNepřímé60–90 min.
Půlka kuřete680–800 gNepřímé60–75 min.
Kuřecí prsa s kostícca 230 gPřímé/Nepřímé30–35 min.
Kuřecí prsa bez kosti120–180 gPřímé10–12 min.
Kuřecí paličkacca 120-180 gPřímé/Nepřímé30–45 min.
Kuřecí křídlacca 75 gPřímé/Nepřímé30 min.
Špíz z kuřecích prsoucca 2,5x2,5 cmPřímé 10–12 min.
Kuřecí frikadely2 cm silné Přímé 10–12 min.
Mladé kuře350–450 gNepřímé45–60 min.
KRŮTA
Celá krůta5,5–7 kgNepřímé2,5–3 hod.
Celá krůta7–12 kgNepřímé3–4 hod.
Krůtí prsacca 1,5 kgNepřímé60–90 min.
Krůtí prsa (bez kosti)cca 1,7 kgNepřímé1 hod.
Krůtí palička450–680 gNepřímé55–65 min.
Steak z krůtích prsou0,5–1 cm silnýPřímé5–8 min.
Špíz z krůtích prsoucca 2,5x2,5 cmPřímé12–15 min.
KACHNA
Celá kachnacca 1,7 kgNepřímé1,5–2 hod.
Kachní prsacca 220 gPřímé10–15 min.
BAŽANT
Celý bažant900-1200 gNepřímé40–45 min.
Husa5–7 kgNepřímé3 hod.

HOVĚZÍ, TELECÍ

Hovězí a telecíVáha, množstvíZpůsob přípravyČas
Steak ze svíčkové, T-Bone steak cca 2,5 cm silný Přímé 10–12 min.
Steak z býka cca 4 cm silný Přímé 14–16 min.
cca 5 cm silný Přímé / Nepřímé 15–20 min.
Rumpsteak 450–900 g Přímé / Nepřímé 12–15 min.
Hruď cca 2,5 kg Nepřímé 2,5–3 hod.
Svíčková (bez kosti) 1,8–2,8 kg Nepřímé 2–2,5 hod.
Steak telecí cca 2 cm silný Přímé 10–12 min.
cca 2,5 cm silný Přímé 14 min.
cca 3,5 cm silný Přímé 16–18 min.
Hamburger cca 2 cm silný Přímé cca. 10 min.

RYBY

RybyVáha, množstvíZpůsob přípravyČas
Rybí steak cca 1 cm silný Přímé 6–8 min.
cca 2 cm silný Přímé 8–10 min.
Rybí špíz cca 2,5x2,5 cm Přímé 10–12 min.
Celá ryba nebo velký filet cca 2,5 cm silný Přímé 10 min.
cca 4 cm silný. Přímé. 10–15 min.
cca 5-6 cm silný Přímé 15–20 min.
cca 7,5 cm silný do váhy 900 g Nepřímé 20–30 min.
cca 7,5 cm silný 1-2 kg Nepřímé 30–45 min.

ZELENINA

ZeleninaMnožstvíZpůsob přípravyČas
Lileksilnější plátky, potřené směsí z pepře, soli a oleje Přímé 5–8 min.
Žampiony kloboučky, potřené směsí z pepře, soli a oleje Přímé 8–10 min.
Fenykl 4-5 silnějších plátků, potřené směsí z pepře, soli a oleje Přímé 12–15 min.
Zeleninové špízy Přímé Dbejte na dobu přípravy jednotlivých druhů zeleniny
Brambory malé nebo mladé, předvařené Přímé dokud nejsou křupavé
Brambory větší, batáty nebo silnější plátky yamů, potřené olejem Přímé 10–12 min.
Bramborystejně velké, celé, slupce zabalíme do alobalu Nepřímé 50–60 min.
Stroužky česneku oloupané, součást špízu Přímé s přihlédnutím k ostatním přísadám
Stroužky česneku půlené, grilované do měkka Přímé 8–10 min.
Stroužky česneku celé, v alobalu Nepřímé 45–50 min.
Dýně podle velikosti celá nebo podélně rozříznutá, potřená olejem Přímé 5-7 min. na každé straně
Stroužky česneku oloupané, součást špízu Přímé s přihlédnutím k ostatním přísadám
Stroužky česneku půlené, grilované do měkka Přímé 8–10 min.
Stroužky česneku celé, v alobalu Nepřímé 45–50 min.
Dýně podle velikosti celá nebo podélně rozříznutá, potřená olejem Přímé 5-7 min. na každé straně
Pórek menší až střední, půlené podélně Přímé 12–15 min.
Kukuřice předem namočená, potřená máslem, zabalená do listů nebo alobalu Nepřímé 15–20 min.
Paprika nakrájená na půlky nebo čtvrtky, zbavená jader, potřená olejem Přímé 6–8 min.
čekanka nakrájená na čtvrtky, řez potřen olejem, nutné jednou obrátit Nepřímé 15–20 min.
Chřest loupaný, dřevité konce odkrojené Přímé 8–10 min.
Rajčata půlená, doporučen silný žár Přímé 6–8 min.
Cuketa podélně půlená, nebo plátky, potřená směsí z pepře, soli a oleje, grilovat z obou stran Přímé 4–8 min.
Cibule bílé i zelené části nakrájené na cca 2-3 cm dlouhé kousky, součást špízu Přímé s přihlédnutím k ostatním přísadám
Jarní cibulka bílé i zelené části nakrájené na cca 2-3 cm dlouhé kousky, součást špízu Přímé s přihlédnutím k ostatním přísadám

OVOCE

OvoceMnožstvíZpůsob přípravyČas
Ananas (bez středu) plátky Přímé 6–10 min.
Jablka vypeckovaná, půlená Nepřímé 15–20 min.
Meruňky vypeckované, půlené, jako špíz, plochou řezu dolů Přímé 6–8 min.
Banán ve slupce půlený, plochou řezu dolů, otáčet po cca minutě Přímé / Nepřímé 6–8 min.
Hrušky oloupané, půlené, plochou řezu dolů Přímé 10–14 min.
Fíky nakrojené Přímé 5 min.
Nektarinky vypeckované, půlené, plochou řezu dolů Přímé 8–10 min.
Broskve oloupané, vypeckované, půlené, plochou řezu dolůPřímé8–10 min.
Grily a Grilování