| Vepřové | Váha, množství | Způsob přípravy | Čas |
|---|---|---|---|
| Steak ze svíčkové, kotleta | cca 2 cm silný | Přímé | 12–14 min. |
| Svíčková (bez kosti) | 1,5–2,3 kg | Nepřímé | 1–2 hod. |
| Žebírka | 1,5–1,8 kg | Nepřímé | 60–90 min. |
| Steak ze svíčkové | 350–450 g | Přímé / Nepřímé | 25-35 min. |
| Klobásky | velké | Přímé | 25 min. |
| Klobásky | malé | Přímé | 10–14 min. |
| Drůbež | Váha, množství | Způsob přípravy | Čas |
|---|---|---|---|
| KUŘE | |||
| Celé kuře | cca 1,2 kg | Nepřímé | 60–90 min. |
| Půlka kuřete | 680–800 g | Nepřímé | 60–75 min. |
| Kuřecí prsa s kostí | cca 230 g | Přímé/Nepřímé | 30–35 min. |
| Kuřecí prsa bez kosti | 120–180 g | Přímé | 10–12 min. |
| Kuřecí palička | cca 120-180 g | Přímé/Nepřímé | 30–45 min. |
| Kuřecí křídla | cca 75 g | Přímé/Nepřímé | 30 min. |
| Špíz z kuřecích prsou | cca 2,5x2,5 cm | Přímé | 10–12 min. |
| Kuřecí frikadely | 2 cm silné | Přímé | 10–12 min. |
| Mladé kuře | 350–450 g | Nepřímé | 45–60 min. |
| KRŮTA | |||
| Celá krůta | 5,5–7 kg | Nepřímé | 2,5–3 hod. |
| Celá krůta | 7–12 kg | Nepřímé | 3–4 hod. |
| Krůtí prsa | cca 1,5 kg | Nepřímé | 60–90 min. |
| Krůtí prsa (bez kosti) | cca 1,7 kg | Nepřímé | 1 hod. |
| Krůtí palička | 450–680 g | Nepřímé | 55–65 min. |
| Steak z krůtích prsou | 0,5–1 cm silný | Přímé | 5–8 min. |
| Špíz z krůtích prsou | cca 2,5x2,5 cm | Přímé | 12–15 min. |
| KACHNA | |||
| Celá kachna | cca 1,7 kg | Nepřímé | 1,5–2 hod. |
| Kachní prsa | cca 220 g | Přímé | 10–15 min. |
| BAŽANT | |||
| Celý bažant | 900-1200 g | Nepřímé | 40–45 min. |
| Husa | 5–7 kg | Nepřímé | 3 hod. |
| Hovězí a telecí | Váha, množství | Způsob přípravy | Čas |
|---|---|---|---|
| Steak ze svíčkové, T-Bone steak | cca 2,5 cm silný | Přímé | 10–12 min. |
| Steak z býka | cca 4 cm silný | Přímé | 14–16 min. |
| cca 5 cm silný | Přímé / Nepřímé | 15–20 min. | |
| Rumpsteak | 450–900 g | Přímé / Nepřímé | 12–15 min. |
| Hruď | cca 2,5 kg | Nepřímé | 2,5–3 hod. |
| Svíčková (bez kosti) | 1,8–2,8 kg | Nepřímé | 2–2,5 hod. |
| Steak telecí | cca 2 cm silný | Přímé | 10–12 min. |
| cca 2,5 cm silný | Přímé | 14 min. | |
| cca 3,5 cm silný | Přímé | 16–18 min. | |
| Hamburger | cca 2 cm silný | Přímé | cca. 10 min. |
| Ryby | Váha, množství | Způsob přípravy | Čas |
|---|---|---|---|
| Rybí steak | cca 1 cm silný | Přímé | 6–8 min. |
| cca 2 cm silný | Přímé | 8–10 min. | |
| Rybí špíz | cca 2,5x2,5 cm | Přímé | 10–12 min. |
| Celá ryba nebo velký filet | cca 2,5 cm silný | Přímé | 10 min. |
| cca 4 cm silný. | Přímé. | 10–15 min. | |
| cca 5-6 cm silný | Přímé | 15–20 min. | |
| cca 7,5 cm silný do váhy 900 g | Nepřímé | 20–30 min. | |
| cca 7,5 cm silný 1-2 kg | Nepřímé | 30–45 min. |
| Zelenina | Množství | Způsob přípravy | Čas |
|---|---|---|---|
| Lilek | silnější plátky, potřené směsí z pepře, soli a oleje | Přímé | 5–8 min. |
| Žampiony | kloboučky, potřené směsí z pepře, soli a oleje | Přímé | 8–10 min. |
| Fenykl | 4-5 silnějších plátků, potřené směsí z pepře, soli a oleje | Přímé | 12–15 min. |
| Zeleninové špízy | Přímé | Dbejte na dobu přípravy jednotlivých druhů zeleniny | |
| Brambory | malé nebo mladé, předvařené | Přímé | dokud nejsou křupavé |
| Brambory | větší, batáty nebo silnější plátky yamů, potřené olejem | Přímé | 10–12 min. |
| Brambory | stejně velké, celé, slupce zabalíme do alobalu | Nepřímé | 50–60 min. |
| Stroužky česneku | oloupané, součást špízu | Přímé | s přihlédnutím k ostatním přísadám |
| Stroužky česneku | půlené, grilované do měkka | Přímé | 8–10 min. |
| Stroužky česneku | celé, v alobalu | Nepřímé | 45–50 min. |
| Dýně | podle velikosti celá nebo podélně rozříznutá, potřená olejem | Přímé | 5-7 min. na každé straně |
| Stroužky česneku | oloupané, součást špízu | Přímé | s přihlédnutím k ostatním přísadám |
| Stroužky česneku | půlené, grilované do měkka | Přímé | 8–10 min. |
| Stroužky česneku | celé, v alobalu | Nepřímé | 45–50 min. |
| Dýně | podle velikosti celá nebo podélně rozříznutá, potřená olejem | Přímé | 5-7 min. na každé straně |
| Pórek | menší až střední, půlené podélně | Přímé | 12–15 min. |
| Kukuřice | předem namočená, potřená máslem, zabalená do listů nebo alobalu | Nepřímé | 15–20 min. |
| Paprika | nakrájená na půlky nebo čtvrtky, zbavená jader, potřená olejem | Přímé | 6–8 min. |
| čekanka | nakrájená na čtvrtky, řez potřen olejem, nutné jednou obrátit | Nepřímé | 15–20 min. |
| Chřest | loupaný, dřevité konce odkrojené | Přímé | 8–10 min. |
| Rajčata | půlená, doporučen silný žár | Přímé | 6–8 min. |
| Cuketa | podélně půlená, nebo plátky, potřená směsí z pepře, soli a oleje, grilovat z obou stran | Přímé | 4–8 min. |
| Cibule | bílé i zelené části nakrájené na cca 2-3 cm dlouhé kousky, součást špízu | Přímé | s přihlédnutím k ostatním přísadám |
| Jarní cibulka | bílé i zelené části nakrájené na cca 2-3 cm dlouhé kousky, součást špízu | Přímé | s přihlédnutím k ostatním přísadám |
| Ovoce | Množství | Způsob přípravy | Čas |
|---|---|---|---|
| Ananas | (bez středu) plátky | Přímé | 6–10 min. |
| Jablka | vypeckovaná, půlená | Nepřímé | 15–20 min. |
| Meruňky | vypeckované, půlené, jako špíz, plochou řezu dolů | Přímé | 6–8 min. |
| Banán | ve slupce půlený, plochou řezu dolů, otáčet po cca minutě | Přímé / Nepřímé | 6–8 min. |
| Hrušky | oloupané, půlené, plochou řezu dolů | Přímé | 10–14 min. |
| Fíky | nakrojené | Přímé | 5 min. |
| Nektarinky | vypeckované, půlené, plochou řezu dolů | Přímé | 8–10 min. |
| Broskve | oloupané, vypeckované, půlené, plochou řezu dolů | Přímé | 8–10 min. |